Publicatii

Articol din revista "Actualitatea muzicala" nr. 36 - I / septembrie 1991 (pg.8)

Festivalul de la Amara la editia a 24-a!

Editia de anul trecut a "Festivalului Tineretii" de la Amara a fost un mare succes,...

[..........]

... inainte de a trece la palmares, sa notam ca intre cei 44 de tineri cantareti selectionati (selectia putea fi inca mult mai exigenta; biata formatie a trebuit sa faca un tur de forta, ca sa nu mai vorbim de juriul) s-au numarat cativa care nu au cucerit premii, dar ar fi putut oricand ocupa locul unor laureati destul de "cenusii": i-am numit pe bucurestenii Corina Calote si Aurel Toma (chiar si Mircea Zamfirescu), Dorin Griguta (Maramures), Marius Manea, Violeta Barac (Prahova), Elena Ghiurca (Mures).
Dar orice palmares are si scaparile lui...

[..........]

Dar, cu ambitia pe care le-o cunoastem, invatand din greselile de anul acesta, suntem siguri ca dl. Stan si colegii sai ne vor oferi o editie 1992, festiva (a 25-a) cum nu a mai fost.

============================================================

Articol din ziarul "Tineretul Liber" joi 19 septembrie 1991

Aflat la prima editie, competitia nationala pentru desemnarea "Miss Romania Sport '91" se aproprie cu pasi repezi de faza finala.

[..........]

....au cantat proaspetele premiate de la Mamaia '91 - Carmen Trandafir, Daniela Gyorfi, Ioana Anghel, Alexandra Vargatu - programul muzical fiind alcatuit de catre presedintele Clubului Mihaela Runceanu; au cantat si doi nepremianti Aurel Toma si Mariana Radu.

[..........]

A fost o seara placuta.........

============================================================

Articol din revista "Actualitatea muzicala" nr. 43 - II / decembrie 1991 (pg.8)

Dupa 20 de ani

La editia jubiliara, a XX-a, a festivalului de muzica usoara "Toamna muzicala bacauana", a fost pentru prima data cand a avut caracter international.

[............]

Au mai fost, dintre cei neintrati in finala, cateva prezente interesante, capabile de cresteri in viitor: Aurel Toma, Mihai Bajinaru, Mircea Zamfirescu (toti din Bucuresti), Mihaela Ipate (Pascani), Mona Boldor (Arad).

[.............]

Dupa 20 de ani, "Toamna muzicala bacauana" n-a obosit deloc si se pregateste sa ne ofere marile surprize abia de-acum incolo.

============================================================

Articol din revista „Pop Rock & Show” nr.9 (155) – martie 1994 (pg.6)

Voci pentru mâine

AUREL TOMA

S-a nascut la 2 ianuarie 1966 (Capricorn), fiind botezat Aurel-Petru, iar 11 ani mai târziu (în februarie 1977), ia primele lectii de pian.
Trece apoi la contrabass, la Casa Pionierilor (Ansamblul “Ciobănasul”) si tot acolo deprinde tainele chitarei bass, în perioada 1979-1982.
La liceul “Timpuri Noi” face parte din formatia “Sigma TN”.
Acesti pasi înspre rock (întrerupti de “militărie”, în timpul căreia cântă în corul M.I.) sunt continuati în perioada 1986-1988 în cadrul formatiilor Solaris, Attis, Experiment 07.
Din nou, o cotitură stilistică în 1988: urmează cursurile de canto-muzică usoară la Scoala Populară de Artă, clasa Mihaela Runceanu (apoi Viorela Filip) – absolvind-o în 1991.
După ce devine membru fondator al Fan-Clubului ”Mihaela Runceanu”, participă si la festivalurile-concurs de la Amara, Rucăr, Bacău.
Timbru cald, acuratetea interpretarii, tinuta plăcută (1.78m; ochi albastrii; păr saten) îi aduc multe aprecieri, încurajându-l să păsească pe un drum mult mai anevoios, cel al creatiei muzicale.
Beneficiind de suportul versurilor semnate Angel Grigoriu si apoi Viorela Filip, scrie cântecele ”Tu mi-ai redat încrederea”, ”As vrea sa-ti spun că nu te mai iubesc”, ”Cu tine visele se împlinesc”, ”Mai dă-mi încă o sansă”, cu o linie melodică simplă, firească.
Unele sunt deja imprimate în studiouri particulare, fiind chiar difuzate la Radio.
Se pare că, în postura de autor – interpret, Aurel Toma va reusi să-si cucerească un public larg, care doreste astfel de nume noi în peisajul muzicii noastre usoare.
Aurel.JPG

Iti place aceasta pagina?

Da, imi place (23 | 68%)
Nu, nu-mi place (7 | 20%)
Instrumentist, solist vocal, compozitor, textier, orchestrator, producator muzical.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one